Bon Jovi och MJ

Datum:2009-12-30   Tid:23:29:18
Visste ni att Bon Jovi och MJ tydligen är lika artister? Joho ni, för tittar man på Spotify, på Bon Jovis sån där 'sida' där alla deras fina låtar finns hittar man similar artists där MJ står med. Titta!

Ganska intresant fakta va?
Nja, inte speciellt, bara att då jag tänker Bon Jovi, är det inte Michael Jackson som poppar upp i skallen efter det. Och klickar man sedan vidare är Whitney Houston en artist som liknar MJ.

Hur som helst. Idag har jag varit med tia. Vi spelade SSX, skrattade, svor och körde Alaska banan minns 10 gånger. Vi skulle fanimej ha guld i den banan. För att få guld behöver man 500 000 poäng. Vi fick 499 230 poäng. Fatta rådamp man får!
Sedan började vi se filmen Legally Blonde, dock kom min mami så den får vi se klart någon annan dag.
Matilda suckar dessutom då jag listar ut vad som kommer hända. Perfa va?

I morron blire Tojfa. Hur jag nu ska ta mej dit med en stor kartong med Band hero't och ps'et.

Nu lyssnar vi här på Monster med Itchy Daze. Har på något sätt blivit kär i den låten.

Illa luktande

Datum:2009-12-30   Tid:12:20:59
Usch, jag ska skriva ett snabbt inlägg här och sedan springa och tvätta händerna för de stinker, av någon anledning. Tvättade dem nyss ju! Hursom helst, blev det knappt någon uppdatering i går. Jag var med Sofia, sedan åkte jag till mormor och morfar. Och tydligen hade Ea tagit deras internet sak, så att jag kunde inte uppdatera. Men jag kan säga att innan Sofia kom igår, så var jag på stan en snabbis. Mamma och Veronica skulle handla till matlagningen (mamma och verran har en liten catering firma, de lagar mat till fester, bröllop osv.), och då åkte jag med dem in och passade på att springa ner på Rima och in på ett par affärer till. Jag hittade massa fina papper men var så snål att jag bara köpte typ 7 stycken tror jag. De hade fått in nya papper som var jätte snygga. Samt köpte jag ett enormt chipborad ark med bokstäver, ett par glittirga bokstäver och några andra svarta. Jag är rätt nöjd. Och det vart typ 190 så, så dyrt är det inte.
Sedan var jag in på en till affär och köpte en present till Sofia Andersson som fyllde år i fredags. Men jag måste vänta med att skicka den för Tojfa ville skicka samtidigt.
Nu ser hela huset ut som ett bombnedslag. Victor har lanat och ja. Stökat till som fan. Tagit typ alla stolar vi har i hela huset, borden ifrån vardagsrummet. I köket ligger godispapper över över allt, disk står framme och gud vet vad. Det är iallafall inte jag som behöver städa. Happy face.
Idag har jag inget planerat dock, jag ska bara slappa, kanske ringa Tia.
Höööres.

Tomi ♥ Tooojfa

Datum:2009-12-29   Tid:15:50:27

Visst passar de bra ihop ?
Haha, tojfa slår ihjäl mej snart gissar jag.

Natti Natti

Datum:2009-12-27   Tid:23:13:49

Nu slocknar jag snart. Sov gott (:

Bajs

Datum:2009-12-27   Tid:20:31:02
Jag har precis lekt underbarn och kopplat i min nya dataskärm jag fick i julklapp, men då inträffar ju helvetets himla pest och självklart finns det inget hål för att koppla in den där lilla kabeln som ska föra ljud med sej, och här sitter jag utan något att lyssna på. Min stereo är helt kass. Jag fick den för något år sedan, lyssnade på den 2 ggr, och sen dess står det no disc så fort jag försöker sätta i något att lyssna på. Och dessutom finns all min musik ner proppad i 5 timmars långa spellistor på spotify, och därför inte tillgängliga att bränna ut och spela i DVDn, som min mamma dessutom kidnappat.
Usch, jag blir galen. Men jag slår vad om att mami gjort det med flit eftersom hon ber mej stänga av ljudet på datorn så fort man kan ana det där msn plinget. Om inte jag får ljud på datorn snart ska jag då personligen borra hål i data skärmen för att få in den där kabeln någonstans!
Ingen musik, inga filmer. Ingen CSI. Fyfan hur ska jag klara mej?!

Plus! Den är enorm känns det som. Hur BRED som helst.

Hos söckersöta Tia

Datum:2009-12-26   Tid:18:43:22

Hej hopp gummisnopp.
Nu är jag hos Tia, vi träffades på stan, jag hon och Tojfa där vi vandrade omkring och satte sprätt på julklapps pengarna. Iallafall jag. Matilda gick och tjatade om att jag och Sofia aldrig köper nå men jag satte fan sprätt på minst 600 spänn och hon typ en hundring. Lite skiljnad va?
Jag köpte två sjalar, två toppar, ett linne. Samt lite små flaskor ansiktsrengöring och sminkborttagning, ni vet sånt där nödvändigt tjafs. Nu följde jag med Tia hem, så spelar vi SSX, as usual. Jag ska sova här. Mysigt mysigt.
Vi ska se film och äta chips och sånt.




Vi har lagat Matildas Xbox dosa, den laggade som fasiken.

261209

Datum:2009-12-26   Tid:11:25:06
God morgon alla ni små söta läsare
Vad gör ni för något i dag?
Själv bråkar jag fortfarande med min usb adapter som inte alls fungerar men jag ska till Matilda snart, får vi hoppas. Ska åka med faster dit men hon är ju segare än mej till och med ibland. Vi ska gå på stan, visst är det lite sjukt att jag först far till hortlax ifrån stan och sedan direkt in till stan igen. Men jag vill hem och se lite vad hon fick i julklapp också.
Jag har inga speciella planer på vad jag ska handla riktigt. Ska kolla på en iPod nano kanske, sen finns det nå nagel sätt jag är lite små sugen på (:
Uppdaterar sen. Puss.

Knäckebrödsdansen

Datum:2009-12-25   Tid:21:22:02
Här kommer ett snabbt klipp ifrån knäckebrödsdansens som någon ifrån skolan lagt upp.. Vet inte vem men någon sjua tror jag. Det är alltså inte jag som filmat. Och det är inte hela dansen. Bara slutet. Fan vad vi garva.

Julaftonens kväll

Datum:2009-12-25   Tid:21:18:23

Hejsan,
jag sitter här och försöker få min idiotiska dator att reagera på minneskortet jag stoppat i den. Men den verkar inte hitta det. Så jag kan tyvärr inte bjuda på några fina bilder nu >.< Men jag kan berätta att jag hade en jätte trevlig julafton. Lasse och Annalisa kom inte, men istället kom mormors bror Ulf, hans fru och med sej hade dem min gammelmorfar Hjalmar som ja, är rätt så senil och inte riktigt hör. Samt ska han ut och röka var tredje minut. Men han är söt ändå. Även fast han kallar mej Ican (det är mammas smeknamn).
Dock anser jag att julmat är överskattat. Köttbullar, potatis och örtagårdsstek kan man äta. Samt lever pastej, sallad och ägg, men sillen, laxen och romtårna, nja inte riktigt min stil. Mamma uppsakttade dock inte mitt förslag om att införa palt på julbordet som en piteåtradition. Vi såg Kalle och så väntade vi.
Min morbror Ea, håller på att anordna något bröllop åt en kompis. Så skulle dem göra ett bildspel med en telefon där det stod en massa sms. Och självklart blir det mitt jobb. Dem hade en bild på en telefon. Där det redan stod ett sms. Så jag satt i en timma och klonade bort allting. (Vilket inte var lätt eftersom det var en mönstrad bakgrund och jag suger i ps.) Men då jag var klar kunde man inte se att det stått nå där innan. Jag är underbar.
Och jag fick en massa saker (A)

  • Ny telefon (tidig julklapp av pappa, ni vet den rosa)
  • Två choklad askar, Aladdin och Romerskabågar, älskar romerskabågar!
  • 1500 kr av mamma
  • Ny dataskärm / platt tv. Egentligen var det en tv de köpt men Jens sa att den gick lika bra att ha som data skärm.
  • Tokio hotel biljetter, var en julklapp också
  • Puma parfym sätt, med parfym, loiton och duschkräm
  • Hårprodukter ifrån Lee Stafford, nå 'göra håret platt' grejs och mousse som sagt.
  • 3:dje säsonen av CSI NY, sa ju det!
  • Converse väska
  • halsduk
  • 300 kr av Kerstin och Jorma
  • 100 kr halebop
  • Armband
  • Band Hero av Jens (!)
  • En stor skål av Monicas hemgjorda knäck, mums

Nu tror jag inte att jag glömt något.. Nej. Emh, oj vad mycket jag fick, och jag har inte ens fått allt tydligen än. Själv gav jag Victor en halsduk och nå hårvax. Morfar fick en ny mugg och mormor fick en fin godisskål i glas. Mamma fick en bok som hon fick betala själv. Och ja, det var jätte bra helt enkelt. (: Bilder får ni kanske på söndag om det funkar hemma hos mami. Ska ta med mej bärbara också så får Jens blåsa den för den är ap seg just nu.
Nåja, nu ska jag knapra i mej lite apelsinchoklad här och sen ska jag.. inte göra mycket mer. Just det, jag har chips och dipp där uppe. See ya!

God Jul

Datum:2009-12-24   Tid:11:57:44

Nu har vi ätit frukost bestående utav ett provsmak på julbordet, lax, örtagårdsstek, röbetssallad och massa annat. Och idag är väl enda gången på hela året vi får dricka läsk till frukost. Vi har aldrig läsk hemma över huvudtaget. Jag har lockat i ordning mitt hår och det blev riktigt bra. Kanske får ni en bild sen på hur jag ser ut. Ska ha min jeans klänning och den gula sjalen till u know?
Jag vet 2 saker jag sa få. I ett paket (Som jag slagit in till mej själv ifrån Victor) är det ett "poker straight" spray för att hålla håret rakt, och ett mousse. Och sedan i ett annat äre en CSI box. Då jag ville åka på Hemmakväll och köpa en sa mamma vad det var så jag skulle sluta tjata. Så jag kmr få det.
Haha, känns som om man är tre och sitter och skakar på paketen i hopp om att lista ut vad som är i.
Vi ska ju som sagt fira jul hos mormor och morfar iår. Så vi åker dit kring halv två. Det blir vi, jag mamma, Victor och Jens. Plus mormor och morfar såklart. Ea (morbror), Jenny (hans fru) och mina kusiner Sam och Ally. Sedan deras mormor och morfar också, Lasse och Anna-lisa. Så vi blir inte så många iår men det är mysigt ändå. Trots att Ally är mitt störtsa fan och följer efter mej vart jag än går och säger "Elinh när jag blir stor ska jag bli som dej"

Uppesittarkväll

Datum:2009-12-23   Tid:20:03:31

Med mami nu. Ska äta gott och se på sunes jul. Kanske inte det roligaste men bättre än ifjol då vi var tvugna att se Ernst jul. Uppdaterar kanske senare. Annars så önskar jag er en trevlig kväll och fortsatt trevlig jul. Men oroa er inte. Jag lär uppdatera i morgon med bilder och sånt. Annars, titta så fint jag städat nyss i vardagsrummet:



 
Ja, den andra bilden ville tydligen inte laddas upp, den föreställde iallafall vår överfulla godisskål + en massa mer godis och sånt. Men ja, hörs senare.

UPPDATERING


Vet ni vad. Klockan är typ kvart i elva, och nu ska jag sova. För jag är jätte trött, så jag ska krypa ner under mina dubbla täcken + filt och sova så gott, och i morron kmr tomten. Puss på er så hörs vi i morrn

Ursäkta mej

Datum:2009-12-23   Tid:16:02:21
Förlåt att jag inte uppdaterat på ett par dar. Mitt internet har varit totalt borta och inte gått att få liv i >.<
Och nu då jag (Efter massa besvär) kopplat in telefonen till datorn för att föra över en video ifrån julspexet, så funkar det självklart inte. Jag kan iallafall berätta att efter att två tjejer gått och rabblat en rap eller vad man ska kalla det i säkert 3 minuter utantill, utan en luft paus, och då allt var klart, tex vem kan slå Folke och Fredrik  (våra gympa lärare), såg framträdanden och lärar imitationer, så kom 4 nakna killar mad knäckebröd för kuken upp på scenen och gjorde dansen.
Vi fick godis av Lena och Folke och ja, hade trevligt och satt och diskuterade hur otroligt korkade hollywood fruarna var, liksom, Anna Anka, herregud den kvinnan kan inte ha höga studieskulder!

Matilda i klassrummet.

Jag och Matilda skrattade skit mycket då de skuttade omkring där och visade baken för hela skolan och i slutet stod dem och vickade på arslet, slog sönder knäckebröna och sprang ut nakna. Det var rätt underhållande.
Sen så ja, fick vi godis. Jag följde hem till Matilda och vi gjorde det vanliga, spelade SSX, kort. Hon vann. Sen handlade vi chips oh dipp till kvällen och ja. Klockan 6-7 träffades vi hos Matilda, och där böt vi julklappar, jag hade köpt Osis Dust It, till Tojfa, Matilda fick en jätte fin sjal, sandra fick en klämma, ett halsband och en Ben & Jerrys. Själv fick jag en jätte fin tubsjal och ett par örhängen.



Bilderna är ifrån Matildas blogg. Finns under länkar!

Onödig information

Datum:2009-12-20   Tid:18:01:34

Här kommer lite fantastiskt onödig information som intresseklubben dör utav att få veta:

Denna (fucking jävla helvetes) snygga man, har likadana kallingar som min bror!
Och nej jag är inte precis och rotar bland hans kallingar men jag var med då mamma köpte dem åt honom.

Intressant va? Om inte kan ni ju ägna ett par minuter åt att dreggla över lite fler bilder på ett par snygga killar:





Vadå besatt...?

4:de advent

Datum:2009-12-20   Tid:16:05:08
Eftersom min mami (precis som jag) är lika glöms som Doris i Hitta Nemo, så har hon glömt att tända advets ljusen med tiden. Därför fick vi tända alla fyra idag. Men julkänslan kom ändå, då vi bakade saffrans bullar, (eller hon gjorde det) och knäck (där hjälpte jag till en massa!). Det var massa gått och nu ska jag äta ihjäl mej till på torsdag. Herregud tänk att det bara är fyra dagar kvar. I morgon har vi skola, men hur mycket vi lär jobba, ja det är väl frågan. På tisdag är det julspex på morgonen sen är det väl godisätandet som ifjol och gröt och sen slutar vi. Jag älskar sista dagarna. För den som inte vet så är julspexet, så att de som vill ur niorna, får sätta upp en liten show, med ja, roliga saker och ifjol vare rätt bra då Anna Wallinder och Fredrik sjöng jätte fint, och fyra killar dansade i röda och vita behåar och kjolar samma dans som tjejerna i mean girls till jingelbell rock.
Nu ska jag städa mitt rum och i morgon funderar jag på att fara till stan efter skolan och köpa de sista julklapparna.
Föresten; Som tack för att jag är så underbar som jag är, och passade Charlie från 20-01 igår, samt att jag gjort julkort till Helene, fick jag 500 kronor. Så Annika, är du fortfarande sugen på att se Avatar med mej i våra matchande tröjor så slå en pling!


Knäck, hård ska den vara, dock ser de jätte lösa ut på bilderna.


Saffrans bullar med socker in ma <3

Lilly väntade på att få smaka, dock kom inte mer än lite pärlsocker då och då.

Nu ska jag skriva på min bokreflektion och försöka hinna klart med den till i morgon. Tror inte jag kommer hinna det. Bajsa.

Unstoppeble

Datum:2009-12-19   Tid:18:25:43
Okej, jag tänker inte skriva någon lång jäkla text om att jag är stark och står för mej själv, rubriken var bara titeln på en låt som kommer här näst i min spotify spellista. Inget mer märkvärdigt än så.
Hursom helst.
I morse tillbringade jag en timma eller så hos Matilda. Vart inte så länge men bättre än ingenting. Så sedan for jag till pappa. Eftersom det är jul nästa vecka och jag då vill vara hos mamma, så tänkte jag sova här i natt så att jag får träffa pappa och Helene lite också. Dessutom kanske jag skulle passa Charlie här också ifall de ska gå ut.
Nu dricker jag pepsi och smsar med Yasmina, som inte får datorn av sin lillebror, och jag blir aningen frustrerad på det eftersom jag har lite batteribrist på telefon fronten och jag är den enda i den här himla familjen som har en samsung mobil. Därför blire så att eftersom jag glömde laddaren hos mami får batteriet hållas.
Det är en sak som jag hatar med den här telefonen (plus den nyblivna repan i skärmen), batteritiden är typ max 24 timmar. Om jag inte smsar eller så mycket, så håller det säkert längre. Men eftersom jag är den sortens människa som smyger iväg på toaletten för att smsa och håller telefonen under bänken på skoltid, så tar batteriet slut rätt fort. Otroligt irriterande.
Men annars är den perfekt.

Jag känner mej rätt så ofräsh så jag funderar på att hoppa i duschen och sen kanske locka håret så att det håller sej. Efter som mitt hår tar närmre 1,5 timme att locka är det inget jag känner för att sätta mej och göra innan skolan. Då lär jag missa bussen helt klart.
Men ja. Vad ska jag säga mer?
Titta här då vad jag hittade (: En fin sommrig bild på lilla söta Sandra.

Föresten, så äre så här att varje år ska jag och Victor köpa varsin julklapp åt den andre. Men det blir sällan någon överraskning. Liksom förra året fick Victor välja vad han ville ha. Han fick någon speciell musmatta som hade något med CS att göra. Jag fick en Tokio Hotel kalender, dock fick jag lägga upp den på disken och betala själv för Victor vägrade bli sedd med den. Vi får pengar utav mamma eftersom ingen vill lägga ut pengar på den andre. Så iår funderar jag på att köpa mej antingen nå hår produkter jag har spanat in men varit för snål för att köpa, kanske det där dust is från osis? Det säger alla är så bra. Eller så funderar jag på att beställa hem tredje säsongen CSI NY från dischshop (om de inte finns kvar på hemmakväll), så in den och skriva "God jul Elinh önskar Victor" På den. Victor får väl handla nå själv men jag antar att det blir jag som får slå in det åt honom.

Önskelista

Datum:2009-12-18   Tid:22:03:01


Oroa dej inte mami, jag vet att en iPod nog blir något jag får hoppa över <3
Sedan äre ju en massa mer saker jag vill ha (a)

Nu är det jul här i vårt hus

Datum:2009-12-17   Tid:18:45:40


Mitt i mitt ständande tvingade mamma mej att hjälpa till att klä granen. Eftersom mamma tvunget ska ha kvar allt gammalt, man får inte slänga något, har vi pollor (ja det heter pollor. Inga jäkla pumlor eller kulor) i alla möjliga färger. Vi har blanka och matta, rosa och röda. Vi har blå och gröna och vi har en diskokula hängade i ena grenen. Sedan har vi två sorters glitter, endast ljus i botten av granen och en spira som mamma ärvt utav gammal mormor som hon köpte på konsum för hundra år sedan för 5.35 kr. Jätte fin va?

Städdags

Datum:2009-12-17   Tid:17:11:57

Jag ska städa snabbt nu så uppdaterar jag seriöst om en timma eller så.
Det ser ut som ett bombnedslag här ska ni veta och just nu lyssnar jag på 18 and life, cover av Erik Grönwall.

Daaaans

Datum:2009-12-15   Tid:20:07:06
Jao, har just kommit hem från dansen. Den gick väl sisådär. Jag råkade skriva i mitt sms till mamma att det började kvart över sju. Men egentligen vare kvart över sex. Så direkt efter första dansen ringde jag till henne och sa att det hade börjat så hon fick hoppa i bilen och komma. I'm not so smart all the time.
Iallafall, gick det väl så där. Men hur som helst. Så ja.. Vad ska jag säga?
Nu rollar jag lite, ska duscha och sen ska jag väl typ sova tidigt ikväll för jag är jäääätte trött.

En söt bild på Natali och Matilda efter dansen.

Dansuppvisning ikväll

Datum:2009-12-15   Tid:16:06:35

Jao, nu sitter jag hemma, har letat fram kläder och ätit. Till No Air dansen ska vi ha ljusa jeans samt en vit topp. Dock har mitt vita linne sprungit och gömt sej. Så jag kör på min vita agains aids tröja. Den funkar väl också men hade hellre velat ha linnet. Nåja. Sedan till strobelight skulle vi ha party kläder, färgglada och så. Då kör jag på de vida only jeansen, en vit topp med nå tryck samt en svart satin jacka. Nej inte speciellt färgglada, men jag tar med mej de rosa jeansen också. Dock känner jag inte riktigt för att dansa i dem eftersom de typ slickar mina ben dem jeansen.
Bilder får ni nog ikväll.

Strobelight - Darin


No air - Jordin Sparks ft. Chris brown
Dock dansar vi till en remixad verson av den här. Bella har gjort något med den så ja..

Jao, det var väl det mer eller mindre?

World behind my wall

Datum:2009-12-15   Tid:08:37:52
Det här är nog den bästa på den nya skiva må jag säga.
Jag har dock inte lyssnat speciellt mycket på de tyska versonerna, men hur som helst, har videon till denna låt släppts igår kväll. Det går tyvärr inte att lägga in den på bloggen för användaren som lagt upp klippet på youtube har inaktiverat inbäddningen. Men jag skickar länken och alla ska lyssa på den och tycka att den är awsome för det är den verkligen.
Jävlar vad snygga de är! Tänk att få vakna upp bredvid one of them. Mums fillibaba!
Videon hittar ni här

Här kmr ett par as sexiga (riktigt dåliga) screenshots från videon. Bara för att jag gillar att titta på dem (A)

God morgon allihopa

Datum:2009-12-15   Tid:08:25:28

Måndagskväll

Datum:2009-12-14   Tid:20:56:58
Usch, jag fryser som bara den och sitter här insvept i en filt. Det är jätte kallt och mamma vägrar att höja värmen på den där jävla luftvärmepump grejseimojsen!
Ops, jag som skulle sluta svära. Förlåt Tojfa! Jag börjar i morrn!
Emh, ja vad ska jag säga? Jag är kall, vi har knappt någon läxa i veckan, hmm. Jag längtar till jul och är fortfarande butter över att jag inte har någon chokladkalender!


Och jag har bakat idag!
Och ja, mamma hade glömt de stora bunkarna på matlangningen så jag fick ta en kastrull och blanda i. Men det funkade! Det skulle bli en saffranskaka men smeten var liten och kanske hade jag lite för lite bakpulver, men den blev typ 0.7 cm tjock eller något sånt. Och ja.. det är väldigt platt. Men ja, grejen var den att morsan har stor långpanna så det skulle nog ha varit mer smet för den gick knappt ut över hela pannan.
Nåja, den smakade gott iallafall. Nu ska jag inte göra någonting men tänker avrunda ändå.

3:dje advent

Datum:2009-12-13   Tid:11:31:04

Idag är det tredje advent, mysigt mysigt, med lucia också. Föresten måste jag säga grattis till Natali ifrån min dansgrupp som blev vald till piteås lucia ! Grattis!
Idag ska jag inte göra speciellt mycket, ska panta. Intressant va?

Hungerspelen ~ Spoiler

Datum:2009-12-12   Tid:21:57:54

 


Hungerspelen följs av alla
Det är årets största teve händelse. Spelen direktsänds, från lottningen i distrikten till sista blodsdroppe på arenan och segerintervjuerna. Doltagarna förflyttas från sina områden till huvudstaden där de stylas, intervjuas, tränas och får möjlighet att locka till sej sponsorer innan de släpps ut på arenan.
24 deltagare - bara en överlever - allt direktsänds



Denna bok har vi läst i klassen nu alla. Eller vissa håller på med den än. Men ja, jag antar att de flesta läs klart den. Tojfa var nog först med att läsa ut den.
Den är faktiskt riktigt bra. Men otroligt dryg i början. Vart enda steg huvudpersonen tar skrivs ner och det blir aningen uttjatat att läsa om vad hon äter i en hel vecka och så. Men eftersom hela boken är som utav ett nytt slag förstår jag att så många detaljer måste med för att läsarna ska förstå i vilken tidskrets vi är.

Hungerspelen är en framtidsroman om vår tids television. för att påminna landets invånare om vad som hände med distrikt 13 då de gjorde uppror håller regimen en tävling varje år där ungdommar emellan 12 och 18 år lottas ut och så ska dem tävla i en arena som kan bestå utav allt ifrån en istid till ett vattenland. 24 deltagare ska bli 1 och att se dödsscenerna är det bästa.
Spelledarna gör allt för att ungdommarna ska ta död på varandra.

Huvudkaraktären i boken är Katniss Everdeen. Tillsammans med pojken Peeta åker hon till huvudstaden. Men på intervjuen innan spelen börjar avslöjar Peeta sina hemligheter:
När jag börjar återfå sansen hör jag Caesar fråga honom om han har någon flickvän därhemma.
Peeta tvekar och skakar föga övertygande på huvudet.
"En stilig grabb som du. Det måste finnas en speciell flicka. Kom igen, vad heter hon?" Säger Caesar.
Peeta suckar. "Jo, det finns en flicka. Jag har varit kär i henne så länge jag kan minnas. Men jag är rätt säker på att hon inte ens visste att jag existerade före slåttern."
Publiken suckar medömkande, Obesvarad kärlek är något de känner igen.
"Har hon någon annan?" Frågar Caesar.
"Jag vet inte, men många pojkar gillar henne" Säger Peeta.
"Då tycker jag att du ska göra så här: Vinn och åk hem. Då kan hon ju inte barra nobba dej, eller hur?" säger Ceasar uppmuntrande.
"Jag tror inte det skulle fungera. Att vinna... hjälper inte i mitt fall" Säger Peeta.
"Varför i hela världen inte det, då?" Frågar Carsar förbryllat.
Peeta blir mörkröd i ansikte och stammar: "Därför... därför att... hon kom hit tillsammans med mej"


Alltså är det en kärlekshistoria samtidigt som deras enda sätt att komma där ifrån är att ta död på alla andra motståndare.
I en arena fylld med mordsinta ungdomar, målbålgetingar och eldsvådor ska Katniss överleva för att kunna komma hem till distrikt 12 igen.


Som sagt är boken otroligt seg i början.. Kanske för att man ska komma in i karaktärerna, kanske för att man ska förstå hurdant deras samhälle är tillskiljnad från vårt. Men det är en bra bok och på en skala ifrån 1 till 10, tja en 7.5 kanske. På grund utav att den var otroligt seg i början och slutet var ingen hit. Men det kmr ju två till böcker. Fatta eld får jag förmodligen i julklapp för Helene verkade jätte glad då jag sa att jag kommit på något jag önskade mej.
Annars för den som vill finns böckerna att köpa här.

Strobelight

Datum:2009-12-10   Tid:21:55:08
Hej hopp gummi snopp
Ja, jag har väl varit hemma ett bra tag nu bara inte haft orken att skriva något vettigt. Så nu kastar jag ihop ännu ett bildlöst inlägg. Det är bara väääldigt segt att ladda över bilder. (*Host* Skyll på det Elinh, du har kameran hos mor din). Så ja. I dag har vi haft dans, och satan vad roligt det var idag. Vi körde igenom strobelight dansen ett par - väldigt många - gånger. Och det är en sån där dans som går ut på att man hoppar, snurrar runt, hoppar lite till, snabba fötter och sedan kick. Och sedan börjar det om igen. Och ja, den är väldigt jobbig då man gjort den ett par omgångar i högt tempo. Men riktigt rolig.
På tisdag äre uppvisning och hur det kommer gå, ja det får vi väl se. Det faktum att vi ska vänta ett slag på ett speciellt ställe går inte in, jag hamnar före och sedan tappar jag bort mej.

Iallafall, nu ska jag läsa tyskan ett par gånger till och sedan ska jag läsa och somna tidigt ikväll.
Btw har vi idag haft no prov, tror att det gick hyfsat iallafall, men missade 4 frågor för jag var helt borta på dem.

Fullt upp

Datum:2009-12-09   Tid:21:46:30
Jag har ärligt talat knappt startat datorn de senaste dagarna, så förlåt mej Sofia. Men jag har verkligen inte orkat eftersom min dator är så förbaskat seg. Men ja, jag kände mej tvungen nu. Nu ska jag strax läsa lite tyska, 15 glosor jag inte ens tittat på tills på fredag, NO prov i morgon (sex och samlevnad) och matte läxa tills på fredag. (Just ja!)
Jag har inte riktigt haft lust till att sitta och berätta om min urtrista vardag. Men nåja, här kommer en kort sammanfattning om hur otroligt seriösa jag och Tojfa är då vi ska plugga:

På mage i min säng ligger vi och skrattar så att vi nästan blir blå i samband med att vi hyperventrilerar och inte får luft nog emellan skratten. Vad vi skrattar åt är nog största frågan. Det vet ingen. Vi läser varannan mening och skrattar någonstans mellan vartannat ord. Tojfa försöker beskriva en orgasm med hjälp av bokens förklaring och sedan ändrar hon spår och börjar prata om pollution. Hon trillar ur sängen, sätter sej upp igen och sedan läser vi en mening och dör utav skratt igen.
Men tråkig fakta så som vart ägget befruktas eller hur stor en spermie är är inte roligt att läsa om. Så vi skrattar själva åt dem roliga små faktarutorna i FRIDA tidningarna där det står 'Hamstar har sex 74 gånger per dag' och sedan brister vi ut i ännu en skratt attack. Herregud vilket långt liv vi lär få Tojfa.


För övrigt har jag idag inhandlat Tojfas julklapp. Självklart tänker jag inte skriva vad det är, eftersom jag vet att lilla grisen läser bloggen så. Vi sprang upp på stan emellan bussarna och så skickade jag iväg Tojfa till apoteket för att köpa en vitamin well och själv sprang och och köpte hennes julklapp. Nu har jag slagit in den och den är så fin så.
Och sedan har jag även passat på att bada fotbad. Jag har nämnligen så otroligt mycket nageltrång på min ena stortå. Och i sommras då vi var hos farbror doktor. Sa han att jag skulle bada fotbad 2 gånger om dagen, 20 minuter varje gång, med såpa, för att det skulle försvinna. Sen i sommras, kanske i juli har jag badat fotbad 2 gånger. En gång hos mormor då hon mutade mej med en femtiolapp om jag gjorde det, och nu ikväll. Dock så kom Charlie och insåg hur fantastiskt roligt det var att kliva in och ut ur baljan på mina fötter.
Han höll på så i en halvtimma innan han bestämmde sej för att det var dags att klä av sej naken och sätta sej ner i baljan så att vattnet strömmade över kanten ner på handduken som nog inte gjorde så mycket nytta nu då den var sjöblöt. Då ställde han sej upp och pissa i baljan.
Tur för mej hann jag ta ut fötterna innan. Och efteråt var han så nöjd, klappade händerna och satt sej ner i pissvattnet.


För er som inte redan fattade det hällde jag bort vattnet och så var det slut med mitt fotbadande. Stor tån känns inte alls bättre faktiskt.

Idol Tove

Datum:2009-12-05   Tid:21:42:59

Hon skulle ha haft en plats i finalen. Hon är grym och endast 17 år. Herregud vilken stjärna.


Living in america

Pride (In the name of love)



I wish I was a punkrocker



Ja, video bomb eller hur man ska uttrycka det. Men jag diggar verkligen den här bruttan. Då jag blir stor ska jag fanimej ha en blond norrbottnig tjej som ska heta Tove och ha blå ögon (Ja jag vet att Tove har bruna men blåa ögon är så fint på blonda flickor)

Pepparkaksbak

Datum:2009-12-05   Tid:20:58:51
Hej hopp gummi snopp
Idag har jag och mina fina flickor bakat pepparkakor ! Eller jag Sandra och Tia har bakat, och Tojfa har ätit degen. Men hon är söt ändå och några pepparkakor lyckades hon få till, bland annat en rymdfarkost och någon get som hon kallade det. Det var faktiskt en julbock.
Här kommer lite bilder.
Förutom att baka dem så pyntade vi kakorna med kristyr och nonstop. Otroligt nog lyckades vi hitta en deg som Matilda tålde, samt upptäckte vi att det lilla pyret kan äta kristyr!













Fina flickor va?

Önskelista

Datum:2009-12-05   Tid:20:04:42



Fyfan vad den mannen är vacker. Han är liksom idealet av skönhet som mänskligheten lever efter men aldrig kommer nå upp till. Han är liksom the one and only. Fyfan.. *Rysningar*


Folk kallar mej besatt som om det vore en dålig sak...?

Vill ha

Datum:2009-12-04   Tid:21:45:40
Snart är det jul och då får man faktiskt vara lite ego då folk fråga var man önskar sej. I vanliga fall säger man väl nå "Äh, inget alls" Men nu tänker jag tigga här. Trots att jag tvivlar på att min mamma läser min blogg, så ja.
Detta är väl bland annat!
Jag är otroligt sugen på en massa saker, men har redan fått en telefon, samt en resa till stockholm och en Tokio Hotel biljett så jag tror inte riktigt att det är lägligt att börja be om en annan massa saker.



Allt från Kan Dee Shop.
Så grymt duktig är hon!


Äntligen helg

Datum:2009-12-04   Tid:19:38:04
Hej hopp gummi snopp
Gah, jag blir så frustrerad : Idag på slöjden flödade kreativiteten i mina fingrar och jag hade ett utmärkt kapitel på lager till min fiction, men så kommer jag hem och det är som om jag vore en ballong utan luft, jag har varken lust eller ork att skriva något bra. Trots att jag faktiskt vill.
Det liksom kliar i fingrarna efter att få skapa ännu mer trovärdighet i min fictionära värld och ännu mer som kan hjälpa mej bli bättre. Men jag får inte fram ett ord som inte låter som kråksång eller ett hest hundskall.
Jag ska försöka ta mej samman och skriva någonting användbart, och sedan ja..

Tokio Hotel - Phantomrider (dålig kvalla, i know)

Föresten tjatar mami på mej att jag ska följa med till Dotto, men jag vägrar, då säger hon att jag ska se idol med henne. Men inte fan vill jag det. Usch vad föräldrar är jobbiga då dem försöker vara trevliga.


Uppdaterar senare

Ellia

Datum:2009-12-03   Tid:17:54:23

Hej hopp gummi snopp.
Vad gör ni söta läsare idag då? Kanske la ni märke till att jag inte uppdaterade igår? Jag åkte till öjebyn och tog vaccinet emot baconfebern och det gick väl bra? Har jädrigt ont i armen nu, kan inte riktigt spänna den, så hur det ska gå att dansa vet jag inte riktigt. Men det ska väl gå hur som helst?
Ovan ser ni designen jag pillat på åt Ellia. Du får väl säga vad du tkr Ellia, om det är något jag bör ändra. För att se designen i action, kolla här. Jag vet att Posted body texten endast finns med på första sidan. Men eftersom det är det enda som är gjort i kodmallen orkar jag inte göra det i alla, så jag kopierar bara just den delen sen då jag ska klistra in den åt Ellia.
Imorgon har jag tyska prov. Och mamma tjatar på att jag inte bör åka på dansen utan ska hoppa över den och vara hemma och plugga istället. Men det vill inte jag, vi har inte haft träning på två veckor nu eftersom vår danslärare Bella har varit hemma i stockholm, nynäshamn, ösmo. Jävlat precis gatan bredvid min Sofia. Det är nästan lite coolt va?
För övrigt är Sofia sjuk, inte alls bra. Så jag var med Jessica på matten, dissade Moa lite smått och vi jobbade jätte bra. Så sorry Tojfa men jag dissar nog dej nu. Nej skojade bara.
Nu ska jag läsa lite tyska och rolla.

Hora?

Datum:2009-12-01   Tid:21:27:04
Inte för att jag brukar ta åt mej av att bli kallad fjortis, möjligtvis emo eller liknande. Men idag fick jag damp på Erik.
Erik och jag har gått i samma klass sedan sexårs. Och han har alltid varit så himla irriterande. Han är en sådan där omogen kille som tror att han blir inne om han går med fancy frilla en dag. Och sedan ett ironiskt morgon ruffs den andra. Han tål verkligen inte att förlora och en gång i år sa han efter att vi fått tillbaka vårat läxförhör att "Åh, jag fick 33/35, jag skäms fan, man vill ju inte att folk ska tro att man pluggar".
Han är en sån där äcklig typ som stinker svett, och missar han då han försöker skjuta mål i fotboll bortförklarar han sej genom att säga "Fan vad jag har ont i foten".
Iallafall idag på gympan, spelade vi basket. Han var inte i mitt lag, som tur var. Han spelar alltid ego. Tar bollen, springer över halva plan med den och sedan försöker han skjuta på mål direkt, istället för att passa till någon av sina lagkamrater. Självklart missar han. Och så gjorde han säkert fem gånger om.

Sedan, jag, Erik

Du behöver väl inte spela så jävla ego Erik?
Jävla bitch! *Ge fingret*
Wow, var du cool nu?
Nej men du är en jävla hora!

Aha? Det är ju alltid trevligt att höra.
Sedan då jag senare under matchen påpekade att han kanske borde passa lite, får jag mej en fet smäll på axeln.
Trevlig snubbe va?
Gah fyfan jag hatar honom. Har alltid gjort och kommer alltid göra det.

Visst att bli kallad hora är väl inte så jävla hemskt, men det är ändå inte speciellt trevligt.

Tisdagskvällar

Datum:2009-12-01   Tid:20:53:22
Jag har trist och funderar på att börja lägga in lite små video klipp på bloggen. Grejen är ju bara den att jag är inte speciellt förtjust i min egna röst och därför undviker jag helst att prata på film. Liksom, usch och fy, men nåja, vi får se hur det bli.
Sen har jag väl tänkt svara på en kommentar från en viss Anonym. Jag kan gissa mej till vem det är men det nämner jag inte här.

Svar: Jag vet inte om du försöker säga att jag är en komplett idiot eller om jag missuppfattar mer eller mindre allt. Men jag tycker att alla dessa sinnesförvridna fjortisarna som skriver Edward Cullen på allt dem kommer åt inte är värdiga att ens uttala bokens namn ifall dem inte läst hela boken utan och innan.
Och det är en av grejerna, att folk ser förbi filmens dåliga rekvesita för att skådespelarna drar all uppmärksamhet och ser ut att vara vackra medans dem i boken är så otroligt mycket vackrare. Det skönhets ideal som sätts i filmen räcker inte på långa vägare, då sanningen är att många av skådespelarna inte ens kompleterar ordet skönhet som är vad vampyrer ska stå för.
Om du har läst boken eller inte vet jag. Men det är så många epic fail i filmen, som lägger sej på min hjärna och så kan jag inte se förbi vissa utav dem. En av de sakerna är till exempel det faktum att Billy Black kör en bil trots att han är förlamad i båda benen. I första filmen kan Jasper vistas i danssalen där Bella ligger och blöder som fan, men han klarar inte en droppe blod i andra filmen. Inte fan slåss Edward med vampyrerna i volturi klanen. Hur ska dem som inte läst boken förstå ens meningen med filmen, då dem har missat alla känslor och all den sensuella spänningen som boken byggts på?
Jag hatar första filmen. Andra filmen var bättre. Fjärde boken suger men dem tre första är nog bland dem bästa böcker jag läst och ja. Jag tycker att dem förstört serien totalt, genom att pest smitta den med fula skådespelare. För snälla nån, Robert Pattinson?! Så fort han öppnar käften ser han ut som om han ska skita på sej. Den enda som lever upp till vampyrernas rykte om skönhet och dragning, är skådespelaren Ashley Greene som spelar Alice. Dock kan jag peka ut ett antal fel hos henne också.
Så ja, jag anser att man är fjortis om man skriker att man är helt förtjust i twilight men inte förstår att den bygger på en bok. Ser man filmen om och om igen, för att man är förälskad i skådespelarna, jadu, då är man mer patetisk än en vinterklädd hora i saharas öknar.
Något mer?