Del 11

Dubbel Oliver

Tom stirrar på sin pojkväns spegelbild. Det finns inga skiljnader bortsett från den lilla tatueringen föreställande en stjärna på högra handleden. Tom har hört tala som Oliver. Visste att han och James skulle vara lika varandra, men det här är ju löjligt! Dem ser ut som kopior! Oliver har samma knallgröna ögon. Han han har till och med det lilla födelsemärket under högra ögat som James också har. Dock då Tom tänker på det sitter Olivers lite mer på sidan än James eller det kanske bara var inbillning? Dem har exakt samma speda kroppsbyggnad och samma svart färgade hår.

"Men va...?"

"Jag kom i natt, förlåt jag ville inte väcka er."

Tom var säker på att James drev med honom. James hade ritat dit en stjärna på handleden och ville egentligen bara skratta åt hur korkad hans pojkvän var just nu.

"En.. sekund bara.." Tom nickar och försvinner snabbt upp för trappen. Han förväntar sej att finna en tom säng men icket det. Där ligger en James som fått ett eller två glas för mycket föregående kväll.

"Jag kysste din bror!" Tom drar upp James högra hand och stirrar på den tomma handleden.

"Hmm"

"Jag låg med din bror"

"Hmmh.." James reagerar knappt.

"Han är bättre än dej i sängen."

Vid det här laget tvingar James upp ögonen och blänger på Tom.

"Vad tjattrar du om. Ser du inte att jag sover?!"

"Det står en kille i köket som ser precis ut som dej!"

Det går en sekund, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta sekunder, innan James verkar inse vad han sagt.

"Är Oliver här?"

"Han sa att han hette Oliver!"

"Ser han ut som mej?"

"Dah!"

James suckar.

"Ja ja jag kommer. Hämta kaffe, två ipren och sug av mej ståndet"

Tom gör genast som James säger, lägger sej emellan hans ben och gör sin dagliga morgon syssla. Efter en kvart är dem nere i köket och då Tom ser tvillingarna tillsammans skulle han inte kunna skilja dem åt om det inte vore för det faktum att James endast har kallingar. Oliver har mjukisbyxor och ett linne.

"Fitta vad ni är lika!"

"Tack för den kommentaren" Oliver ler lite smått och sätter sej ner vid frukostbaren.

"Vad gör du här?"

"Hälsar på? Mikey skulle till Usa och flickorna är hos hans föräldrar hela den här veckan. Så jag passade på att besöka min enda normala bror."

"Trevligt. Jag berättade för mamma igår att jag inte var intresserad av att sticka kuken i nån jävla tjej."

"Jag hoppas du inte använde ordet kuk?" Oliver flinar och drar till sej morgon tidningen.

"Nej jag sa bög och knullar. Sen bad hon mej dra."

"Så du är officiellt ute ur familjen nu?"

"Ohja. Hon lär inte dyka upp här igen."

Tom stirrar bara emellan tvillingarna. Deras ansikten är identiska. Kroppsspråket och gesterna, identiska. Rösterna låter exakt likadana och till och med de blekta slingorna hade dem lyckats få i samma nyans. Tom har hela tiden trott att han och Bill var lika, men det här var ju otroligt fånigt hur lika dem var.

"Så det här är din?" Oliver granskar Tom som fortfarande bara har en vit handduk om höfterna. Efter att ha sugit av James kan man även se hur han själv är lite sugen på att skippa förspelet.

"Jopp, Oliver det här är Tom." James ler nöjt. Och Tom kan inte hindra sitt eget leende. Han älskar James. Det känns verkligen som en befrielse att få erkänna att han faktiskt är bög. Som den sista sekunden då man till slut får andas ut och slipper hålla andan.

"Hej" Tom ler smått, rodnar då han kommer att tänka på att han kysste Oliver innan. Men han tänker inte riskera att rodna mer, så han drar inte upp det.

"Hejsan. Jo tack jag kan se varför James gillar dej" Oliver granskar gillande Toms nakna överkropp.

"Okej, show's over. Tom gå och sätt på dej lite kläder" James skrattar, kysser Tom och nickar. Som tidigare nämt blir han väldigt lätt svartsjuk. Även fast han visste att Oliver var i ett stadigt förhållande.

Tom åker hem kring elva snåret och på vägen stannar han för att köpa glass åt han och Bill. Bill älskar mint. Så det blir två förpackningar med mintglass och en stor tub kolasås.

"Hallå?" Ropar han. Det är första gången han är hemma på fyra dagar och det känns som om hela huset är förbytt. Bill är den renligaste personen som någonsin spenderat 13.000 kronor på hårförlägning på en dag, men huset ser nu ut som ett bombnedslag. Skor och jackar ligger slängda över hallen, och i köket står gårdagens middag fortfarande på bordet. Tom spänner hela kroppen. Snart kommer det hoppa fram en huvudlös man och skrämma skiten ur honom. Han har sett det här i en skräckfilm! Men inget händer.

Det enda som är riktigt rent i huset är hans rum. Det är orört. I vardagsrummet ligger soffkuddarna på golvet och två tomma vinflaskor ligger på bordet. Bredvid flaskorna står två glas och skivorna ifrån den stora hyllan vid CD spelaren ligger i travar på golvet istället för att vara sorterade efter alfabets ordning.

Vad har hänt?!

Tom puttar tvekande och osäkert upp dörren intill Bills rum. Ohja där ligger Bill, med en blond kvinnas huvud på sin bröstkorg. Han ser bara bakhuvudet och ryggtavlan av blondinen. Tom backar snabbt så tyst han kan och drar igen dörren. Ett tyst 'klick' hörs då han stänger dörren och han tassar ut i köket och sätter glassen i frysen.

Herre jävla gud, Bill och en kvinna? Knappast.

Tom börjar plocka undan och då Bill sedan vaknar klockan halv två så är Tom nästan klar med båda köket och vardagsrummet. I hallen har han bara ställt i ordning alla Bills skor intill väggen. Bill fick själv ta och ta hand om dem, eftersom Tom blivit strängt förbjuden att gå in i Bills egnorma garderob.

"Morron" Bill trycker handen emot pannan då han passerar Tom. "Vad gör du hemma, jag trodde du var hos James?"

"Jag var det men jag kom hem för att umgås lite med dej men du verkar kunna skaffa vänner själv?"

"Oh, Oriva.. ja.." Bill häller upp ett glas vatten åt sej och klunkar långsamt i sej det. Han ser på Tom. "Vad är det? Du ser..."

"Sen när ligger du med brudar?"

"Va?" Bill skrattar hest. "Oriva? Tom han heter Oliver."

Tom ser på honom. Den första Oliver han tänker på är den 13 minuter äldre kopian av Toms pojkvän.

"Oliver?"

"Ja, men han föredrar Oriva."

Tom ser avvaktande på Bill. Men inser att han kanske inte är rätt person att kalla denne Oriva för kvinna, eftersom Bill hade minst lika långt hår för två år sedan.

"Ja...ha. När kom han hit?" Tom ser frågade på Bill.

"Skit i det du!" Muttrar Bill och tänder en cigarett under fläkten i köket. "Mel ringde."

Tom suckar lågt, och snor en cancer pinne ifrån Bills paket.

"Gillar du inte henne eller?"

"Hon.. är söt ja men... James känns..." Tom biter i sin underläpp, och funderar hur han ska kunna uttrycka sej för att inte låta som en naiv tonåring som planerar sitt bröllop i förväg på andra dejten. "Det känns så jävla bra med James.."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0